...ågren...

En lätt ågren smyger sig på. D e jul. Å hur mö man än försöker att d ska va en trevlig å positiv grej så infinner sig inte riktigt julglädjen. Å inget kan man säga till nån för då blir man genast Grinch-stämplad :(. Inte så lätt å borsta av sig år av negativitet i samband me olika saker. Ja d e väl bara å bita ihop å leva me ågren bakom ryggen tills d e över. Man klistrar på ett fånigt leende å säger att allt e fint å bra, å hur ful å dåligt gjord masken än e så e d ingen som ser för man e så upptagen me sitt eget hela tiden att allt annat saknar värde å betydelse. Sorgligt men sant.

Börjar även gripas av en liten annalkande panik på jobbfronten. D e konstigt att af inte tar nån hänsyn till att man inte känner stan öht utan bara går på om å söka jobb. Vafan! Dom enda jobben man kan söka som ny i stan e ju dom som finns på platsbanken å där kräver i princip alla att man har minst högskolekompetens. D har inte jag. Å jag känner inte till områdena i stan heller så jag bara kan knata omkring på ställen å söka jobb. Jobbigt dilemma, men va gör d om 200 år ;).

morsning

...af...

Hade tid hos af nästa vecka på torsdag. Ikväll (FREDAGKVÄLL???!!!!) kl 17 ringer handläggaren och talar om för mig att hon avbokar tiden å att jag måste ta mig ner till af på måndag och anmäla mig. So far ok. Men nu ska jag åxå lämna en massa meddelanden till personen jag ev ska träffa på måndag??? VAFAN? Jobbar jag på af lr? E d verkligen mitt jobb att ta en massa meddelanden från folk på af till folk på af? Knappast, sånt där får dom fan sköta själv. Jag går till af för att jag måste inte för att jag förväntar mig nånting av dom. Varför jag måste gå dit lr vad dom har me min akassa att göra kan jag aldrig begripa, å d e ingen ide att föröka förklara för mig varför min personliga arbetslöshetförsäkring ska kontrolleras av af. Jag har betalt för den i 20 år å ska fan få använda den som jag behagar utan inblandning från nån. Har svårt att tänka mig att IF lr nåt annat försäkringsbolag skulle tvinga en bil- lr hus-ägare att gå till en mäklare lr bilhandlare en gång i veckan/månaden/året å försvara å förklara en massa skit som dom inte har me att göra. TRAMS!

mors

...haha...

En man låg på sjukhus. Mycke illa däran, förutom kräkningar så hade han åxå diarré. En dag sket han på sig. Skamsen som fan va han tvungen att tänka ut nåt snabbt så han tog å slängde ut lakanen genom fönstret som landade på ett fyllo. Fyllot vevar å skäller å gormar som fan å får till slut av sig lakanen som ligger i en hög framför honom på marken. En vakt på sjukhuset som sett allt kommer garvande mot mannen å undrar vad som e på g. Fyllot. -Vet inte riktigt men jag tror jag just spöade skiten ur ett spöke! :D

g'natt

...malmö...

Ja då har man flyttat å förlovat sig. Sitter i ett lätt mulet malmö å glor å undrar hur jag hamnade här :).

Ganska skönt att slita upp rötterna å plantera om på nytt nånannanstans. Samtidigt som d e skönt att börja skapa nåt nytt så saknar man såklart gamla invanda mönster å trakter. Fast har ju inte riktigt hunnit landa än, har ju varit en del farande land å rike runt å sen har man huset fullt av klantarslen till målare som inte tar ut sig i onödan. Man dyker upp kl halv 8 å sätter sig å läser tidningen å smsar till fan å hans faster mitt framför näsan på oss som bor här, d e inte bara fräckt utan riktigt ansvarslöst å korkat. Därtill tar man 1 timmes frukost å lunch för att sen strax innan halv 4 tycka att "Idag har vi jobbat på bra å fått mö gjort". Tragiskt. När man väl jobbar så står man å duttar lite lätt me en pensel medans den andra håller lätt i fönstret så d inte blåser igen. Som om detta inte vore nog så e man inne på folks privata områden å klampar omkring utan att nån som helst skam. Jag har egen erfarenhet av att jobba hemma hos folk å förstår att man kan behöva t ex låna kylen så man kan ställa in sina mackor d fattar jag å d e åxå helt ok om man frågar, men att bara ta för givet å flytta på grejer klampa in me skitiga skor å sitta i soffor å fika i rum där man öht inte har att göra. Min erfarenhet säger att man ska va jävligt lyhörd när man e å jobbar hos människor man inte känner för man gör ju ändå reklam för sin firma. Å så mycke kan jag säga att Sandå Måleri i Malmö aldrig sätter sin fot i mitt hem igen nånsin, kanske e d bara den här arbetskygga, otrevliga å dryga individen som e sån men d kan jag inte veta å riskerar inte att få hem en sån till. Nog gnällt ;)!

Har alltid haft lite negativa tankar om Malmö men nu när jag varit här ett tag så måste jag tillstå att d e en fin stad. För å inte tala om anonymiteten, AAAAAHHHHH va skönt d känns många gånger å bara kunna traska omkring å inte känna en käft. Ganska skönt å inte ha nåra gamla minnen förknippade me saker å ting, ja förutom Hanna då fast d har ju inte me stan å göra. Å dom minnena e ju inget dåligt :). Man saknar naturligtvis vissa människor men inte nybro i sig, 23 år får vara nog ;).

Kan ta 4 månader till nästa inlägg kanske tar d bara 1 dag, den som lever får se ;)

mors

RSS 2.0