...orkar inte men måste...

Snacka me en polare idag å hans dotter hade varit på nån jävla butik nånstans å skulle köpa, om d va redbull lr nån annan energidryck, ja skitsamma vilken kvalisort men d fick hon inte göra för handlarjäveln hade infört 18årsgräns på d i sin affär. Å d e där jag blir så jävla, AAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGHHHHHHH/&¤¤(/Q#)¤&")&¤/#¤"(%(&/#")&%¤)#"/¤#"(=/%(#"=%(/="#/=. Säger lagen i sverige att man måste va 18 lr äldre för att köpa en redbull? Nej, d gör den inte. Så vad e d för jävla trams å införa egna lagar. Farligt lr inte? Skiter i vilket personligen, dricker inte eländet. Men d stör mig att alla dessa satans moralkärringar godtyckligt ska få anse å stifta lagar efter eget behag. Visst äger man affären så kanske man ska få bestämma vad å till vem man ska sälja, men man ska fan inte gnälla sen att bisnisen går knackigt. Så länge d inte e lagligt så kanske föräldrarna skulle ta å sköta såna beslut å inte nån gammal inrökt lantbodsinnehavare. FAN VA JAG E TRÖTT PÅ ALLT JÄVLA ÖVERFÖRMYNDERI!!!!!!!!!!

Vart på bolaget för nån da sen. Mannen framför mig, 35-45 år, hade som jag såg d sin dotter, kanske 16-17 år, med sig. D blev lite kackel i kassan å jag i min nyfikenhet spetsade örat lite xtra. D visade sig att han inte fick handla för att hans dotter va me å han hade "ungdomsprit" i korgen, ja d va ett gäng cider. "Ungdomssprit"? Finns sånt? Trodde d va 20årsgräns för att handla på bolaget i det här landet å att all sprit va tänkt för dom över 20. Mannen framför mig hade helt uppenbart åldern inne, å om han så har en hel jävla förskoleklass i släptåg så har väl fan inte kassörskan nån som helst jävla rätt å neka honom att handla. Om hon nu tror att mannen ska langa så e d väl bara att ringa berörd myndighet lr institution å inte lägga sina egna moraliska betänkligheter i d. Finns faktiskt många vuxna (över 20 ;)) som inte dricker annat i alkoholväg än cider hur ungdomligt d än kan verka. För att korta en lång story. Mannen fick till slut handla sina cider, inte för att kärringen i kassan ansåg att han hade rätt till d utan för att han vart så in i helvete förbannad (TUMME) att hon fattade att d e bara å låta honom handla lr ringa snuten å d senare hade inte lett till annat än en onödig kostnad för skattebetalarna.

OK! Ett visst mått av moral
å civilkurage e bra, men att egenhändigt å utan grund i ett isolerat fall försöka att tala om för en vuxen människa hur den ska agera å vad som e bra lr dåligt e inte bara korkat utan kan i förlängningen va ganska farligt. Bara för att man inte får köra fortare än 90 på en vanlig väg isverige så e d inte så sunt att slicka mittlinjen å agera privatsnut å hindra trafiken så att omkörningar inte bara e svåra utan direkt livsfarliga. Så bara för att d e 20 årsgräns på bolaget så kan man inte hindra folk som har åldern inne att handla för att man "tror" att d kan handla om langning.

Staten skapar lagar å regler, hur hjärndöa en del än verkar va, så e d upp till var och en att se till att efterlevs, andra är anställda för att se att lagarna följs på just sin plats. Således en bolagskassörska ska helt enkelt se till att människor som inte fyllt 20 inte får handla å inte börja moralisera för att man tror nåt...hmmm... vill se den ferrari å porschehandlare som nekar en rik lirare som kommer in för å köpa en bil för en mille, för att han tror att kunden kommer att köra för fort. D e klart att han kommer att göra, kärran e ju byggd för dubbla våra hastigheter men d e inte handlarns bekymmer utan polismaktens.

Så till min poäng. Lagstadga om ett totalförbud lr en åldersgräns för dessa jävla energidrycker om dom e så jävla farliga, men låt fan inte bli å skrika högt när privata näringsidkare spänner bröstkorgen å agerar storebror bara för att plocka nån jävla moralpoäng hemma hos frugan lr va d nu kan handla om. Vi har möjlighet att påverka (?) styret av landet och därmed lagar, men ingen som helst jävla rättighet att privat agera bara för att d går mot vår personliga tro å våra åsikter!

TRAMS!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är nog på väg att bli lagstadgat... åldersgränsen. Och det är många av handlarna som vill ha det så, vilket jag förstår varför... Det är ett jävla rännande på ungdomar under 15 som köper energidryckerna... de mixar å blandar m annat för att få ett rus.

Föräldrarna får dock själv köpa t sina barn/ungdomar utan att bli anklagade för langning fortfarande.

Ytterligare ett moment att kolla för oss som jobbar i kassan, men jag tycker ändå det är bra att det införts åldersgräns.Kram//tina

2009-11-17 @ 16:49:15
Postat av: Ari

Om d e bra lr dåligt har jag ingen egen åsikt om men så länge d inte e lagstadgat om nån ålder så e d ju faktiskt fritt fram för kreti å pleti shoppa loss... tycker d finns nog me lagar i d här landet utan att enstaka individer ska skapa egna... har infört en egen bojkott mot affärer som satt en egen åldersgräns... bara av princip ;)

2009-12-15 @ 22:54:21
URL: http://arinittonhundrasjuttio.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0